Снимка Фейсбук, Гергана ХристоваСтана ясно какви щети е причинило природно бедствие

...
Снимка Фейсбук, Гергана ХристоваСтана ясно какви щети е причинило природно бедствие
Коментари Харесай

Градушката нанесе щети за хиляди левове в Мадан

Снимка Facebook, Гергана Христова

Стана ясно какви вреди е причинило естествено злополучие в български град.  Родопският град Мадан се възвръща след поройния дъжд и мощната градушка, които се изсипаха в петък следобяд. Водата заля десетки къщи и магазини, основен път беше затворен поради половинметрова водна стена. Щетите от невижданата досега градушка възлизат на хиляди левове. Най-засегната е инфраструктурата и комерсиалните обекти, които нямат застраховка.

Това заяви Нова телевизия.

Истински апокалипсис. Така жителите на Мадан разказват бедствието, което сполетя града. Силната стихия, съпроводена със страшна градушка потопи миньорския град.

" Направо беше море. Доста страшничко си беше. Имаше много спрели коли, само че нямаше счупени стъкла, тъй като зърната бяха омесени с вода ", споделя Фатма Кутева.

Атанас от 30-години е пожарникар. Спасявал е хора при наводнения, само че твърди, че сходна буря не е виждал до момента. " Половин час интензивна градушка, по-късно продължи с проливен дъжд. И в следствие - шахтите не бяха толкова проходими, запушени в допълнение ", съобщи огнеборецът Атанас Иванов. 

За да освободят десетките закъсали във водата коли, един от пожарникарите стартира незабавно да отпушва шахтите. Минути по-късно са затрупани с десетки сигнали за наводнени избени пространства, приземни етажи и търговски обекти. Жилищен блок е бил на косъм да остане без ток, откакто водата стигнала до основното табло.

Десетки магазини по централната улица на града са наводнени. Днес търговците продължиха да изгребват вода от обектите си и да сушат намокрената стоката. Магазинчето на Димитър също е потърпевшо.

" Самият покрив от вятъра, от градушката, е вдигнат и всичко стартира да тече тук. Тя и самата вата ще би трябвало да се махне, тъй като ще мирише на плесен. Това няма изсъхване ", оплаква се търговецът Димитър Топалски.

Той е наел помещението чартърен. Сега ще би трябвало самичък да покрие вредите: " Това нещо, в случай че би трябвало са е оправи, ще трябват към 300-400 лв.. То и електрическата инсталацията ще би трябвало да се подменя, тъй като няма и ток. Не знам, просто не знам ".

А ледените парчета към момента се виждат на всички места по улиците из града. Комисия от общината в Мадан ще разказва вредите от стихията, написа Novini.bg.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР